Proje Hakkında (7 Coğrafi Bölge 7 Şair)

29.04.2021 304

"7'DEN 70'E HİTAP EDEN 7 COĞRAFİ BÖLGE 7 ŞAİR"

29-04-2021

7'den 70'e Hitap Eden 7 Coğrafi Bölge 7 Şair adıyla Türk edebiyatı üzerine yapılması planlanan bu projede 7'den 70'e hitap eden Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu gibi Türkiyenin farklı  bölgelerinde doğmuş, yetişmiş, sanat anlayışlarını (şiir anlayışlarını) oluşturmuş ve bu sebeple Türk edebiyatında önemli bir yer etmiş şairlerin; hayatlarını ve eserlerini, şiirlerini, şiirlerinin içerik(konu), üslup(biçem), nazım biçimi, nazım birimi, ölçü, uyak(kafiye), aliterasyon,asonans, söz sanatlarını, tema, ana düşünce;sosyolojik, psikolojik ve edebi gibi farklı açılardan metin merkezli metin inceleme metoduyla şiirlerin değerlendirilerek e-Twinning aracılığıyla kaliteyi arttırma düşüncesindeyiz. Türkiyenin 7 farklı coğrafi bölgesinde yaşayan ve görev yapan 7 farklı Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olarak e-Twinning aracılığıyla bir araya gelmeyi hedefleyerek "7'den 70'e Hitap Eden 7 Coğrafi Bölge 7 Şair" projesini hayata geçirme düşüncesindeyiz.

7'den 70'e Hitap Eden 7 Coğrafi Bölge 7 Şair adlı projemizde, 7 farklı Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni kendilerince seçtikleri farklı coğrafi bölgelerde doğmuş, yetişmiş ve sanat anlayışını (şiir anlayışını) oluşturmuş 1 şairin şiirlerini, 3 aylık gibi bir zaman diliminde, öğrencileriyle birlikte inceleyeceklerdir. Proje yürüten her öğretmen, proje yürütme sürecine en az 2 en fazla 5 öğrenciyi projeye dahil edecektir. Proje koordinatörünün, projeyi planlamasının ardından proje ile ilgili ay bazında yapılması gereken görevleri ve ödevleri, projeye ortak olan öğretmenlere belirtecek ve sunacaktır. Proje yürüten öğretmenler; Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapılması planlanan görev ve ödevleri, web 2.0 araçlarını kullanarak e-Twinning "Twinspace Sayfası" aracılığıyla öğrencileriyle birlikte Padlet'e yükleyeceklerdir. Mayıs ayının sonuna gelindiğinde projede görev alan öğretmenler ve öğrenciler, son kontrollerini yaparak Haziran ayında "Ulusal Kalite Etiketi'ne" başvuracaklardır.